Διέκοψε την παράσταση επειδή θεατές έτρωγαν πατατάκια;


"Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά" στο θέατρο Μουσούρη

Της Ηλιάνας Βολονάκη

Εξαιρετική παράσταση, παρεμπιπτόντως. Ξέρετε, όμως, το λόγο, πού διεκόπη η παράσταση, προ ημερών; Στην αρχή, ανέφεραν: λόγω έντονης αδιαθεσίας του Πέτρου Φιλιππίδη… και εμείς, το πιστέψαμε! Όμως, άλλη ήταν η αλήθεια πίσω από αυτό το γεγονός. 


Δημοσιεύματα, έκαναν το γύρο του διαδικτύου και μας άφησαν άφωνους! Ξέρετε, η τηλεόραση, πολλές φορές κρύβει ντοκουμέντα, ενώ στο ιντερνέτ, δεν υπάρχουν φραγμοί! Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, δεν προέκυψε ασθένεια, αλλά έκρηξη του πρωταγωνιστή, γιατί κάποιοι από τους θεατές έτρωγαν πατατάκια.

Με το που τους είδε, έφυγε έξαλλος προς τα καμαρίνια κι οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι έξω. Η ατάκα που λέγεται ότι ειπώθηκε απ’ το στόμα του είναι η εξής: Αν έπαιζε ο Μινωτής θα έτρωγαν τσιπς; Μάταια προσπάθησαν να τον φέρουν πίσω στην σκηνή και πάλι και λίγο αργότερα ο Σιμαρδάνης ενημέρωνε το κοινό ότι για λόγους υγείας δεν θα συνεχιζόταν η παράσταση.

Όπως και έγινε. Λίγο μετά την πλήρωσαν οι ταξιθέτριες που επέτρεψαν να μπούνε θεατές με τα πατατάκια κι ας τόνιζαν μάταια ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους. Ο ίδιος, πάλι, δηλώνει: Θεωρώ γελοίο αυτό που γράφτηκε και γελοίο ακόμη και να το σχολιάσω.

Θα το κάνω λόγω της προσωπικής μας γνωριμίας και επειδή πρόκειται για κάτι που αφορά στους θεατές της παράστασης και στο θέατρο, αλλά επειδή δουλεύω, δεν θέλω να ξαναμιλήσω γι' αυτό. Να σας ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ότι όντως αισθάνθηκα πολύ έντονη αδιαθεσία και δεν μπορούσα να συνεχίσω στην παράσταση.

Πήγα στο καμαρίνι μου για να συνέλθω και επειδή δεν ήξερα πόση ώρα θα μου πάρει διακόψαμε την παράσταση. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά συνήλθα και έφυγα από το θέατρο κατά τις 12. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να κρατήσουμε τον κόσμο να περιμένει μέχρις ότου συνέλθω.

Και το σημαντικότερο είναι ότι εγώ στη σκηνή δίνω το 100%. Αφού λοιπόν ένιωθα ότι δεν μπορούσα να αποδώσω το 100%, το εισιτήριο που πλήρωσε ο κόσμος δεν θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του, γιατί από φυσικής κατάστασης δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω.

Οι θεατές είχαν την δυνατότητα είτε να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους και να πάρουν πίσω τα χρήματα, είτε να έρθουν μια άλλη ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, ακόμη και να καθίσουν στην ίδια θέση που καθόντουσαν όταν είχαν έρθει, αν το επιθυμούσαν.

Τώρα όσον αφορά σε αυτό που γράφτηκε, αν έχουν κάποιοι το θράσος να πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Σε όλα τα θέατρα δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της παράστασης τα τρόφιμα άρα είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Όσο για τις εκφράσεις που λέγονται ότι ακούστηκαν, ήμουν πολύ καταβεβλημένος για να μιλήσω γενικότερα, πόσο μάλλον να πω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι καβαλημένος. Τα σχόλια, δικά σας!

Ηλιάνα Βολονάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης