Πυρπολητές σπιτιών χτυπούν κατ’ εξακολούθηση


Άνω- κάτω είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι στα Μηλιανά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας καθώς καταγράφεται μία σειρά εμπρηστικών ενεργειών οι οποίες δηλώνουν σαφή πρόθεση.


Ανάλογα συμβάντα είχαν καταγραφεί και πριν από έναν ακριβώς χρόνο. Τότε άγνωστοι χτύπησαν τέσσερις φορές με αποτέλεσμα να καούν τέσσερα σπίτια, αποθηκευτικοί χώροι και 500 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Παρά τις ενδείξεις που υπήρχαν οι έρευνες, στο βαθμό που έγιναν, δεν απέδωσαν καρπούς.

Έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται και φέτος....

Όλα άρχισαν στις 11 Σεπτεμβρίου. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι τώρα εκδηλώθηκαν έξι φωτιές, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε δύο σπίτια και ένα αυτοκίνητο.

Στις 11 Σεπτεμβρίου άγνωστοι έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί το δωμάτιο ενός σπιτιού. Λίγες ώρες αργότερα με στουπί έβαλαν δεύτερη φωτιά και το σπίτι έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Την επόμενη ημέρα επανήλθαν αυτή τη φορά με ένα μπουκάλι οινόπνευμα και άλλο εύφλεκτο υλικό, επιχειρώντας να κάψουν ότι είχε απομείνει.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο διπλανό σπίτι όπου από θαύμα σώθηκε μία γυναίκα 80 χρονών. Οι γείτονες κατάφεραν να την βγάλουν από τις φλόγες την ώρα που φλέγονταν το στρώμα του κρεβατιού της.

Ακολούθησε ένα εικοσιτετράωρο όπου δεν υπήρχε κανένα συμβάν και μετά επανήλθαν αυτή τη φορά με άλλη μέθοδο.

Επιχείρησαν να κάψουν σπίτι, αφού πρώτα έσπασαν τη τζαμαρία και πέταξαν βαμβάκι με οινόπνευμα σε αποθηκευτικό χώρο όπου υπήρχαν ξύλα.

Αυτά συνέβησαν μέχρι τώρα και η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν καθώς οι άγνωστοι που χτυπούν φαίνεται ότι έχουν συγκεκριμένους στόχους και δεν θα σταματήσουν μέχρι να τους πετύχουν.

Μάλιστα δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς και οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα αντί να προχωρήσουν σε μία σοβαρή έρευνα και να οδηγηθούν στους δράστες.

Την αγωνία του δεν κρύβει και ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας για όσα συμβαίνουν στην περιοχή του και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από το δικό του σπίτι, το οποίο πέρυσι είχε κινδυνεύσει από τις φωτιές.

Ίσως είναι καιρός πλέον οι αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν στο βαθμό που χρειάζεται και να βάλουν τέλος στην αγωνία των κατοίκων.

Βάσω Σκουλίκα
 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης