Ανάδοχος για έργα στη γέφυρα Περιστερίου


Το τελευταίο λιθαράκι για την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού μπήκε με την ανάδειξη αναδόχου για τα έργα στη γέφυρα Περιστερίου. 


Το έργο είχε δημοπρατηθεί από την Εγνατία με προυπολογισμό 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα του μεγάλου οδικού άξονα που θα σημάνει την πλήρη ολοκλήρωσή του.

Τα έργα αναλαμβάνει η τεχνική εταιρία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ».

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε:

«Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη. Σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδός ΑΕ», αμέσως μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος (μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και αρχίσουν οι εργασίες σταθεροποίησης του επιχώματος στην ευρύτερη περιοχή, θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα του Περιστερίου, μήκους 300 μέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία οδός, συνολικού μήκους 700 χλμ περίπου, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 2009.

Για την απόδοση της γέφυρας λάβαμε υπ' όψιν την σχετική τεχνική έκθεση που είχε αναθέσει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και αναφέρει ότι πλέον «οι κίνδυνοι από την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι», εφ' όσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

Ø η επαναλειτουργία των φρεάτων άντλησης,

Ø η συνέχιση λήψης μετρήσεων στα διαθέσιμα αποκλισιόμετρα σε τακτική βάση,

Ø η εκτέλεση τακτικών επιθεωρήσεων στην περιοχή των έργων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν βλαβών και, κυρίως,

Ø η δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης εργολάβου κατασκευαστή για την περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση εκτέλεση έργων για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα διασφαλίσει όλες τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις».

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης