Δεν υπάρχει ρύπανση από την προσάραξη


Διαβεβαιώνει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας

Tη διαβεβαίωση ότι από το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στην περιοχή του Παντοκράτορα δεν παρατηρήθηκε ρύπανση, επαναδιατυπώνει με ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο Πρέβεζας μετά τα δημοσιεύματα στο τύπο που εμφάνιζαν μια γερακίνα πετρελαιωμένη. 


Από την πρώτη στιγμή όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση έγιναν από την υπηρεσία όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή τυχόν διαφυγής πετρελαιοειδών στο σημείο του ατυχήματος. Στην συνέχεια ακολούθησε από την υπηρεσία επιθεώρηση στις όμορες θάλασσες και στις χερσαίες περιοχές για τον πιθανό εντοπισμό ρύπανσης, με αρνητικά αποτελέσματα. 

Παράλληλα το Λιμεναρχείο Πρέβεζας παραμένει στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα το επιθυμεί για τη διενέργεια από κοινού σε περιοχές που γειτνιάζουν με το σημείο του ατυχήματος για τον εντοπισμό η όχι ρύπανσης, ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα η κοινή γνώμη για να πάψει η φημολογία για την πρόκληση ρύπανσης του Αμβρακικού κόλπου από το ναυτικό ατύχημα. 

Tέλος το Λιμεναρχείο Πρέβεζας τονίζει ότι από την ημέρα του ατυχήματος, ουδέποτε αναφέρθηκε στην υπηρεσία από πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι οι αλιείς, η ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής ρύπανσης, η οποία να θεωρηθεί ως απόρροια του ναυτικού ατυχήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ