Μας χρεώνουν χρεοκοπία


...και ισοτιμία 1530 δραχμών ανά ευρώ!

Εκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο αλλά και των Sunday Times που αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο... 


...αναλυτές της αγοράς αναφέρονται σε υποτίμηση-σοκ της δραχμής θεωρώντας επίσης δεδομένη την χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1530 δραχμές ανά ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα που σχετίζεται με επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, βασισμένη -όπως ισχυρίζεται- σε έκθεση μεγάλου οίκου.


Παράλληλα, η καταστροφολογική έκθεση αναφέρεται και σε νέο εσκούδο και νέα ιρλανδική λίρα, προβλέποντας προφανώς αργή και βασανιστική αποδόμηση της ευρωζώνης…

Σενάρια-σοκ έχουν αρχίσει να ξεπηδούν τόσο για την Ελλάδα όσο και το κοινό νόμισμα καθώς οι κερδοσκόποι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για επιθέσεις εναντίον του ευρώ μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά και τις υποβαθμίσεις σε σειρά κρατών της ευρωζώνης με επίκεντρο της απώλεια του «ΑΑΑ» της Γαλλίας.

Την ώρα που το ευρώ είδε την ισοτιμία έναντι του γιέν να πηγαίνει σε χαμηλό 11ετίας και να αγγίζει χαμηλό πάνω από 16 μηνών έναντι του δολαρίου, η S&P’s έχει βάλει στο μάτι στον EFSF και απειλεί με υποβάθμιση ακόμη και τον μηχανισμό στήριξης προκαλώντας έντονους τριγμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης, που μοιάζει να παλεύει με προβλήματα τύπου λερναίας Ύδρας όπου ένα λύνεται και δύο προκύπτουν.


Χρεοκοπία της Ελλάδας στις επόμενες δέκα εβδομάδες «βλέπουν» οι Sunday Times, εξαιτίας της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό PSI και της αδυναμίας της χώρας να αποπληρώσει τα κρατικά ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες και να βάλει... βόμβα στο ευρώ.

Λόγω της πτώχευσης, όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, η Ελλάδα μπορεί να προτιμήσει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν να θέλουν να επιτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αυτό δεν παύει να αποτελεί ένα ενδεχόμενο, ειδικά μετά την μαζική υποβάθμιση των ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Αυστρία, κλπ) την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που ενδεχομένως να επιφέρει προβλήματα στο Ταμείο διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου» αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα των Sunday Times.

Star.gr http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ