Κι' άλλη νταλίκα έπιασε φωτιά στη σήραγγα Δωδώνης!


Πολύ συχνά φορτηγά – νταλίκες, μέσα στις σήραγγες της Εγνατίας, τυλίγονται στις φλόγες! Ειδικά στο τμήμα Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα. Την περασμένη Παρασκευή το πρωί ακόμη μια νταλίκα έπιασε φωτιά στη σήραγγα Δωδώνης. 
 
Ο οδηγός της, με τη βοήθεια των περαστικών, την έσβησε πριν προλάβει να πάρει μεγάλες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις! 
 
Ωστόσο έσπευσαν έγκαιρα επί τόπου η αστυνομία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και συνεργείο της Εγνατίας.Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές από τις νταλίκες που καίγονται μέσα στις σήραγγες. Μόνο υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί. 
 
Ωστόσο το κακό δεν αργεί να έρθει. Επιπλέον, όπως μας ανέφεραν οδηγοί, κάθε φορά που καίγεται νταλίκα μέσα στη σήραγγα, δημιουργείται μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία, καθώς το σημείο αποκλείεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Υπάρχει, όμως, ένα ερώτημα: Τι φταίει και πιάνουν φωτιά οι νταλίκες μέσα στις σήραγγες της Εγνατίας; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στις σήραγγες είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και ότι δεν έχουν τηρηθεί οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές στα συστήματα εγκάρσιου αερισμού.
 
Πάντως ευθύνη φέρνουν και οι οδηγοί των φορτηγών, γιατί μπαίνουν με μεγάλη ταχύτητα μέσα στις σήραγγες και αναγκάζονται, εκ των πραγμάτων, να φρενάρουν απότομα. Τότε ο μηχανισμός θερμαίνεται και η φωτιά δεν είναι δύσκολο να εκδηλωθεί.
 
Να σημειωθεί ότι ο θερμός καπνός σε περίπτωση φωτιάς μέσα στη σήραγγα απλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σαν στρώμα πάχους μερικών μέτρων κατά μήκος της σήραγγας, κατά τη μια ή και τις δύο διευθύνσεις, από το σημείο της φωτιάς. 
 
Πάνω από τη ζώνη κυκλοφορίας μπορεί να διατηρηθεί ένα στρώμα καθαρού αέρα ύψους 2m για 5 έως 10 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ