Δυναμική παρουσία της Ηπείρου στην Ουτρέχτη Ολλανδίας


Από 10-15 Ιανουαρίου 2012 η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στην Τουριστική Έκθεση στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Η έκθεση της Ουτρέχτης είναι η μεγαλύτερη έκθεση της κεντρικής Ευρώπης με 120.000 επισκέπτες.
 

Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του έτους και θεωρείται ως η έκθεση βαρόμετρο για την τουριστική σεζόν. Η Περιφέρεια Ηπείρου επέλεξε την έκθεση της Ουτρέχτης για την τουριστική προβολή της Ηπείρου συμμετέχοντας στο περίπτερο της Ελλάδας που είχε κατασκευάσει ο ΕΟΤ Ολλανδίας. 

Την θάλασσα του Ιονίου, την παρθένα φύση των βουνών της Ηπείρου, των ποταμών και των λιμνών και ειδικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως φυσιολατρικές διαδρομές & περιπατητικός τουρισμός, αρχαιολογικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός και περιπέτειας, ποδηλατικές διαδρομές, γαστρονομία  είναι μερικές από τις μορφές τουρισμού για τις οποίες οι Ολλανδοί απευθύνθηκαν στο περίπτερο της Ηπείρου. 

Αρκετοί γνωρίζουν την Ήπειρο ως προορισμό κυρίως από δημοφιλείς περιοχές όπως η Πάργα, τα Σύβοτα, τα Ζαγόρια, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, αλλά οι περισσότεροι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι η Ήπειρος προσφέρει έναν φανταστικό συνδυασμό από δυνατότητες για τουρισμό όλων των εποχών και όλων των ειδών.
 

Ιδιαιτέρως θετικά τα αποτελέσματα της έκθεσης, τόσο από την άποψη της προσέλευσης και όσο και του αριθμού των προσωπικών ενημερώσεων σε ενδιαφερόμενους Ολλανδούς από στελέχη της Περιφέρειας. 

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης έγιναν επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ολλανδίας από Ηπειρώτες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι ήρθαν στην Ολλανδία και είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες. Την Ήπειρο παρουσίασαν σε Ολλανδούς δημοσιογράφους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας με σκοπό την εξασφάλιση δημοσιότητας.

Η πλειονότητα των Ολλανδών επισκέπτονται την έκθεση για να επιλέξουν προορισμό διακοπών και επιζητούν έγκυρη, επικαιροποιημένη και ορθή καθοδήγηση. Σημειωτέον ότι το εισιτήριο εισόδου για το κοινό κυμαίνεται από 12,5-17,5 ευρώ. 

Οι επισκέπτες της έκθεσης είναι γενικά ένα “ώριμο” κοινό, με αρκετή ταξιδιωτική εμπειρία γι' αυτό και αναζητά εξειδικευμένη πληροφόρηση. Πολλοί, από τους εκατοντάδες επισκέπτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ηπείρου,  έχουν ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα ενώ αρκετοί στην Ήπειρο και προτίθενται να την επανεπισκεφτούν. 

Συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια με σκοπό την αποτύπωση των απόψεων των Ολλανδών επισκεπτών για την Ήπειρο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η συλλεγμένη πληροφόρηση για την καλύτερη στόχευση της επικοινωνίας της Ηπείρου στην αγορά της Ολλανδίας, ενώ έγινε επιλεκτική διανομή ενημερωτικού υλικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου και θεματικός αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου δήλωσε σχετικά ότι η έκθεση της Ουτρέχτης είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Ευρώπης και ενδεικτική για τις τάσεις της τουριστικής αγοράς. Η έκθεση αυτή είναι ανάμεσα στις εκθέσεις που επιλέξαμε με αυστηρά κριτήρια και φαίνεται από τα αποτελέσματα ότι πραγματικά άξιζε. 


Και στην έκθεση της Ουτρέχτης καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία, προωθώντας με σύγχρονο τρόπο την Ήπειρο, αλλά και συλλέγοντας πολύτιμη πληροφόρηση μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων. 

Η ολλανδική αγορά είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά και η Ήπειρος είναι ένας ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ολλανδών, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού τις οποίες επιζητούν. 

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια ένταση και ώστε τα αποτελέσματα να αποτυπωθούν στην ροή τουριστών τη φετινή σαιζόν”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ