Τυχόν ποινικές ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

  
Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Το... δρόμο της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπ. Οικονομικών, παίρνει όπως όλα δείχνουν η δικογραφία για την καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η ενέργεια των δύο εισαγγελέων έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη δεύτερη αρχειοθέτηση των καταγγελιών τους περί παρεμβάσεων στο έργο τους.


Στο διαβιβαστικό έγγραφο οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναφέρουν επί λέξει: «Από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος». 

Οι εισαγγελείς παραθέτουν μάλιστα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας επισημαίνοντας ότι «σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός, κι αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».


Ήδη η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εποπτεύοντος του οικονομικού εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος μελετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει κατά την έρευνά τους οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς και σύμφωνα με τα οποία προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνστνατίνου.


Όπως είναι γνωστό για την υπόθεση είχε διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ύστερα από τις καταγγελίες του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας με το Μνημόνιο 1.


Στο πλαίσιο αυτό της έρευνας είχε κληθεί και εξεταστεί με την ιδιότητα του υπόπτου ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπου τους ισχυρισμούς της κ.Γεωργαντά.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις επίμαχες καταγγελίες «σκοπίμως κι εν μέσω πιέσεων της ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4% με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα». 

Τις εν λόγω καταγγελίες είχε επιβεβαιώσει ενώπιον του Εισαγγελέα και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης