“Ρίχνουν γέφυρες” στον Έβρο οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)


 52 στρατιωτικές γέφυρες ετοιμοπόλεμες

Οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει τις γέφυρες Samur οι οποίες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με αποκλειστικό στόχο και αποστολή ,το πέρασμα του ποταμού Έβρου. Μετά το άνοιγμα της τάφρου,οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν κάτι που σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα. (Δείτε το βίντεο)



Η πλωτή γέφυρα SAMUR που κατασκευάζεται από την εταιρία FNSS ενώνεται με τα υπόλοιπα πλωτά συστήματα και δημιουργεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια πλωτή γέφυρα σε ποταμούς. Πάνω από την γέφυρα αυτή μπορούν να περάσουν ακόμα και άρματα μάχης βάρους 70 τόνων.


Ο διευθυντής της FNSS Aχμέτ Κούρτ έχει δηλώσει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να αγοράσουν 52 παρόμοια συστήματα .


Χρειάστηκαν 3,5 χρόνια για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το πρώτο σύστημα. 
Η κατασκευαστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημα πλωτής γέφυρας SAMUR είναι πιο αποτελεσματικό από τα παρόμοια συστήματα που υπάρχουν στη Γερμανία και την Γαλλία. 
 Η FNSS μεχρι και το 2012 θα ολοκληρώσει την κατασκευή και των 52 συστημάτων. 



Το SAMUR στην ξηρά κινείται με 100 χιλιόμετρα την ώρα, γίνεται πλωτή σχεδία και μετακινείται στο νερό με 20 χιλιόμετρα την ώρα. Εχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 3.5 μέτρα. Όταν δυο SAMUR ενωθούν στο νερό δημιουργείται μια γέφυρα μήκους 20 μέτρων.
Το συνολικό κόστος αγοράς 52 συστημάτων SAMUR φτάνει τα 152 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


http://www.onalert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ