ΑΡΤΑ-ΕΑΣΑ-Φ: Προς ΕΛΓΑ είναι μεγάλη η ζημιά από τον παγετό


Έγγραφο της ΕΑΣΑ-Φ προς τον ΕΛΓΑ να ενεργήσει προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό, ζητάει η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας. 


Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΕΑΣΑ-Φ κ. Βαγγέλη Βαγγέλη, απευθύνεται στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στα κεντρικά και έχει ως εξής: 

«Κύριε Προϊστάμενε, όπως σίγουρα θα γνωρίζετε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας χαμηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους -10 οC, κατά περιοχές.

Παρόλο που η συγκομιδή των προϊόντων ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου, υπάρχουν αδιάθετες αρκετές ποσότητες εσπεριδοειδών και ειδικά για τις ποικιλίες Κοινό Άρτας, Σαλουστιάνα και Lane Late, η συγκομιδή δεν άρχισε ακόμη.

Λόγω της μεγάλης φθινοπωρινής ανομβρίας υπάρχουν ακόμη σε πολλές περιοχές ασυγκόμιστες επιτραπέζιες ελιές που επλήγησαν από τον παγετό.

Τέλος παραγωγοί μέλη μας, ανέφεραν ζημιές τόσο σε κηπευτικά υπό κάλυψη όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες. 

Οι ζημιές δυστυχώς με πρώτη ματιά φαίνονται να είναι πολύ μεγάλες. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης