Στο Δημήτρη Τριάντο το Α΄ Βραβείο Ποίησης


Για το ποίημά του «Αντίδωρο» από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ


Με ένα ακόμη βραβείο, το σημαντικότερο έως τώρα, κόσμησε την πλούσια συλλογή του από επαίνους, τιμητικές διακρίσεις και διπλώματα ο Ηπειρώτης-Πλατανούσα Ιωαννίνων- ποιητής και ευεργέτης Δημήτρης Γ. Τριάντος.


Του το απένειμε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) για το ποίημά του «Αντίδωρο», το οποίο κρίθηκε από επιτροπή της Ένωσης ως το καλύτερο στον ετήσιο (2011) διαγωνισμό λογοτεχνικών βραβείων που διοργανώνει.

Το Α΄ Βραβείο Ποίησης απενεμήθη στον κ. Δ. Γ. Τριάντο σε πανηγυρική εκδήλωση μελών και φίλων της ΕΕΛ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της φιλόξενης οικοδέσποινας Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το επέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης πλέκοντας το εγκώμιο και κάνοντας σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του βραβευθέντος Ηπειρώτη δημιουργού. Εκτός από το πλούσιο ποιητικό έργο του έγινε αναφορά και στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ποιητή. 

Δραστηριότητες που απευθύνονται προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τη μαθητιώσα νεολαία στην οποία προσέφερε και προσφέρει όλες τις συλλογές του. Κάτι που έγινε κατά το πρόσφατο παρελθόν σε σχολεία της ιδιαίτερης πατρίδας του, Πλατανούσα, την Ήπειρο, την Αττική και σε σχολεία ακριτικών χωριών της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τελευταία προσφορά του αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια λαμπρής εκδήλωσης προπαραμονή των Χριστουγέννων προς τους μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Αττικής και κατά την οποία δώρισε 1200 βιβλία στους 200 μαθητές και τους δασκάλους τους. Οι οποίοι τον αντάμειψαν με θερμή υποδοχή, χορωδία, απαγγελία ποιημάτων του και του επέδωσαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά του. 

Όπως δήλωσε κατασυγκινημένος κατά την αντιφώνησή του ο ποιητής, ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που του έγινε.

Η φιλανθρωπική δράση του Δ. Τριάντου δεν σταματά όμως εδώ. Σε κάθε ευκαιρία και ανάλογα με τις εκάστοτε οικονομικές δυνατότητές του, ενισχύει χρηματικά συλλόγους και σωματεία πνευματικά για την τέλεση πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων και συνεδρίων. 

Επί σειρά ετών έχει ενισχύσει πλουσιοπάροχα το σύλλογο του χωριού του «Αγία Παρασκευή» Πλατανούσας Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δρώμενων τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σημείο αναφοράς και συνάντησης κατά τους θερινούς μήνες πολλών απόδημων πατριωτών, όσο και στην Αθήνα για το καθιερωμένο πανηγυρικό αντάμωμα κοπής της πίτας και το χορό που πραγματοποιούνται κατ΄έτος σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Αγαπητέ Δημήτρη, συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου και την αγαθοεργό δράση σου. Άξιος.


Μπ. Αρτινός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ