ΙΓΜΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έξι από τους έντεκα υπαλλήλους σε εφεδρεία


Χωρίς διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αφήνει η κυβέρνηση το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σε επίπεδο χώρας και ιδίως στην περιφερειακή μονάδα Ηπείρου, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που στέλνει στην εφεδρεία το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 


Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στόχο να μην εφαρμοστεί η απόφαση. 

Στην Ήπειρο, αν τελικά εφαρμοστεί η απόφαση, θα τεθούν σε εφεδρεία οι έξι από τους έντεκα υπαλλήλους του, και θα παροπλιστεί ως προς την δράση του, αφού θα παραμείνει μόνο το επιστημονικό προσωπικό, τρεις γεωλόγοι και δυο χημικοί. 

Οι προς εφεδρεία εργαζόμενοι είναι ηλικίας 50-52 ετών και δημιουργείται πρόσθετο πρόβλημα για τους ίδιους, αφού δεν είναι κοντά στη σύνταξη. Με μια τέτοια εξέλιξη είναι σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθεί το ΙΓΜΕ στο σημαντικό ρόλο του και στα έργα που αναλαμβάνει, σημείωσε ο Γεωλόγος Παναγιώτης Πάσχος. 

Για την Ήπειρο που το ΙΓΜΕ έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο, η εφεδρεία θα σημάνει την πλήρη απαξίωση του, αφού οι πέντε επιστήμονες που θα απομείνουν θα πρέπει να ασχοληθούν με τα πάντα. 

Η μονάδα που εδρεύει στην Πρέβεζα έχει βοηθήσει τόσο την αυτοδιοίκηση, όσο και την πολιτεία και η μείωση του προσωπικού, έστω και στον νέο φορέα, είναι ό,τι χειρότερο. 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ έχει προχωρήσει σε καταγγελία και κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» και «κατάπτυστη» την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο στην συνεδρίαση του στις 29 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο το ΙΓΜΕ με τα προγράμματα και τα έργα που υλοποιεί δεν επιβαρύνει το κρατικό ταμείο, αντίθετα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας, όμως αυτό όπως επεσήμανε απαξιώνεται.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης