Ο Αγιασμός του Αράχθου τουλάχιστον σε 3 σημεία...


Ιστορική Γέφυρα Άρτας - Γέφυρα Πλάκας - Γέφυρα Τζαρή... φυσικά καιρού επιτρέποντος

Αύριο 6 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Παρασκευή, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού (περιοχή Τριγώνου), η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού... 


...προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ. Μετά το τέλος του Μεγάλου Αγιασμού, θα γίνει, καιρού επιτρέποντος, με κάθε επισημότητα, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στα ύδατα του ποταμού Αράχθου, στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.


Το Πρόγραμμα της Ιερής Τελετής καθορίζουμε ως κατωτέρω:
ΩΡΑ 10:00 π.μ.: Έναρξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού.
ΩΡΑ 11:15 π.μ.: Έναρξη της πομπής από την αρχή του πεζοδρόμου της οδού Θειακογιάννη, που οδηγεί στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας.
ΩΡΑ 11:30 π.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Αράχθου στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού.

Στη Γέφυρα Τζαρή

Ο Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Κεντρικού, Kρυονερίου, Ροδαυγής, Σουμεσίου την αδελφότητα και το πολιτιστικό Σύλλογο Σκούπας και τον Σύλλογο γυναικών Ροδαυγής διοργανώνουν την ημέρα των Θεοφανίων εκδήλωση για τον αγιασμό των υδάτων στη γέφυρα Tζαρή.

Σε σχετική ανακοίνωση – πρόκληση, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αντώνη Κοντό και τον Γεν. Γραμματέα Δημήτρη Σφήκα, αναφέρονται τα εξής: «Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να συμμετέχετε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Άραχθο, στη γέφυρα Τζαρή, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και ώρα 12:00. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες».

 Γέφυρα Πλάκας


Τέλος την γιορτή των Θεοφανείων, στις 11 το πρωί θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο Γεφύρι της Πλάκας, με μέριμνα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, των Τ.Κ. Ραφταναίων και Μονολιθίου και του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου.

ΒΙΝΤΕΟ από την περυσινή τελετή στη γέφυρα Τζαρή



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης