ΚΥΠΡΟΣ: Τα 22 ερωτήματα του Βάσου Λυσσαρίδη!!!


Σε Δημόσια χθεσινή παρέμβασή του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης διατύπωσε 22 συνολικά ερωτήματα σχετικά με το τραγικό πολιτικό αδιέξοδο της χώρας μας, όπως το χαρακτηρίζει, ρωτώντας κατ’ αρχάς γιατί το Κυπριακό προβάλλεται ως δικοινοτική διαμάχη, αφού είναι θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, εποικισμού και γιατί γίνεται αφελής προσπάθεια διαφοροποίησης της στάσης της Τουρκίας με απαράδεκτες μονόπλευρες παραχωρήσεις. 


Διερωτήθηκε, ακόμη, γιατί αποδεχθήκαμε διάνοιξη των παράνομων οδοφραγμάτων και εξαντλήσαμε την επαναστατικότητά τους με περαιτέρω αρνητική επίπτωση μιας μορφής νομιμοποίησης του κατοχικού καθεστώτος, προσφέροντας παράλληλα ευρωπαϊκά διαβατήρια και άλλες διευκολύνσεις στους Τ/κ, παρόλο που τους θεωρούμε θύματα του τουρκικού επεκτατισμού.

Γιατί, διερωτάται, ενώ ενταχθήκαμε στην ΕΕ, συρθήκαμε σε διαπραγματεύσεις που συγκρούονται πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γιατί, ενώ ο Μακάριος τερμάτισε τις δικοινοτικές συνομιλίες και τις μονόπλευρες παραχωρήσεις, συνεχίζουν μέχρι σήμερα, φτάνοντας σε άκρως επικίνδυνα όρια.

Γιατί το Εθνικό Συμβούλιο μετετράπη σε σώμα εκ των υστέρων αυτοψίας, αντί σε σώμα διαλόγου και συλλογικής λήψης αποφάσεων. Γιατί εκχωρούνται a priori δικαιώματα στην τ/κ κοινότητα, ενώ τελεί ακόμη υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Γιατί, τη στιγμή που έχουμε μια περήφανη ιστορία, κάποιοι επιζητούν απομάκρυνση από τις εθνικές μας ρίζες.

Γιατί αργοπορούμε να υιοθετήσουμε τη διορθωτική πορεία, και αποδεχόμαστε παθητικά τις καταστάσεις, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.

Από τη στιγμή που η Μ. Βρετανία είναι άκρως αρνητική, γιατί δεν ανακινούμε το θέμα των βάσεων. Παράλληλα, την ώρα που η γεωστρατηγική μας αξία αναβαθμίζεται και τα βλέμματα της ΕΕ και άλλων στρέφονται σ’ εμάς, γιατί καθυστερούμε στην αξιοποίηση των εμπλεκόμενων
συμφερόντων. 

Επιπλέον, υπενθυμίζει στον κυπριακό λαό ότι είναι ο κυρίαρχος και πρέπει να επιβάλει τη θέλησή του χωρίς προκαταλήψεις.

Τέλος, ο Β. Λυσσαρίδης, προτρέπει τους νέους να μη συνεχίσουν την αποχή από τα κοινά, και τους τιμημένους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν να κινήσουν τα νήματα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

 http://www.sigmalive.com/simerini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ