Μ. Βαρδινογιάννη: Nα δώσετε πίσω στα παιδιά τη ζωή που τους ανήκει

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας για παιδιά, που κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» στους χώρους του Παίδων Αγία Σοφία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρέδωσε το νοσοκομείο, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου, στο υπουργείο Υγείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο.

Η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα», το πρώτο ελληνικό νοσοκομείο για παιδιά με καρκίνο, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία ανθρώπων από τον επιστημονικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Το νοσοκομείο αποτελείται από πέντε κτίρια, συνδεδεμένα μεταξύ τους αλλά και με το γειτονικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στου Γουδή. Διαθέτει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.

«Οφείλουμε αναγνώριση στο έργο της κ. Βαρδινογιάννη, διότι η Πολιτεία, εκτός από το οικόπεδο που παραχώρησε για την ανέγερση του νοσοκομείου [από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας] δεν υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες και το κόστος κατασκευής είναι δικά της» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο σύντομο χαιρετισμό του.

Πηγή: in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης