Πριν από λίγο... Ισχυρό ραδιοφωνικό χαστούκι

Πρίν λίγο και εντελώς τυχαία, παρακολούθησα την ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ με τίτλο "Εκ των υστέρων" που την παρουσιάζει από τις 4 μέχρι στις 5 μ.μ. ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος. Θέμα της εκπομπής; για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Άρτας.

Από τα ψαροπλιά, το πρόβλημα της στατικότητας του Ναού της  Παρηγορήτισσας, το έρημο Κάστρο, τα διατηρητέα σπίτια της πόλης, η ανάπτυξη των Τζουμέρκων (πού δεν πρέπει να γίνει όπως εκείνη στα Ζαγοροχώρια), η διαμόρφωση του παραποτάμιου πάρκου, αλλά και η ροή ύδατος στον Άραχθο.

Καλεσμένους σ' αυτή την εκπομπή είχε τον γιατρό Στάθη Μπαρτζιώκα και τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βλαχοπάνο. Απ 'ότι φάνηκε ο υπεύθυνος της εκπομπής Δημήτρης Παπαχρήστος είναι φίλος της Άρτας. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και με το γνωστό του ύφος δεν μάσησε τα λόγια του και έβαλε τη δική του πλάτη ενάντια στα οργανωμένα συμφέροντα που απειλούν την παράδοση σε αυτή την πόλη.


Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι ο συγγραφέας του γνωστού μυθιστορήματος "Γιουχανάν" το οποίο θα  παρουσιάσουν στην Άρτα ο τοπικός Σύνδεσμος Φιλολόγων, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας και οι εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

papaxr-Η παρουσίαση του βιβλίου, όπως γράφουμε στη θεματική ανάρτησή μας  "Πολιτισμός-Βιβλίο", θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του Μ. Φ. Συλλόγου «Σκουφάς». Για το συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Δέτσικα, φιλόλογος, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Άρτας, και η μουσικολόγος Χριστίνα Κιτσαντά.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Καλλιόπη Μυτιληναίου. Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Μ. Φ. Συλλόγου «Σκουφάς» Γιάννης Κουτσούμπας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Επίσης πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι αρθρογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, όπως επίσης και εκφωνητής. Έγινε γνωστός ως βασικός εκφωνητής στο ραδιοσταθμό των φοιτητών κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη εμπορική).

Έχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση και έχει δημιουργήσει τρία ντοκιμαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχομένου, που έχουν παιχτεί επανειλημμένα. Εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη διεύθυνση οικονομικών μελετών.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ