ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αφιέρωμα για τα Ελληνικά φαγητά

Αφιερωμένο στα ελληνικά τρόφιμα είναι το ένθετο Epicure της έγκυρης εφημερίδας της Αυστραλίας The Age.

Στις 29 έγχρωμες σελίδες του αφιερώματος παρουσιάζονται τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια, οι κορυφαίοι Έλληνες σεφ της Μελβούρνης, συνταγές αλλά και τα ξεχωριστά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη και διατίθενται στην Αυστραλία. Από τυριά μέχρι κρόκο και μαστίχα.

“Ο Επίκουρος ζει στη Μελβούρνη” γράφει η εφημερίδα και προσθέτει πως “παραδοσιακές νοστιμιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας βρίσκονται στα εστιατόρια αλλά και στα ελληνικά σπίτια της πόλης που τώρα δημιουργεί και την δική της, ξεχωριστή παράδοση στην ελληνική διατροφή”.

“Οι Έλληνες”, αναφέρεται στο δημοσίευμα, “φτιάχνουν φαγητά για την ψυχή” ενώ υπογραμμίζονται και τα ευεργετήματα της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής “κάτι που μπορεί να ξεχνούν πολλοί Έλληνες, αλλά ανακαλύπτουν τώρα οι Αυστραλοί”.

Το αφιέρωμα προσφέρει μέχρι και γαστρονομικό οδηγό στην Ελλάδα, καταστήματα που πουλάνε ελληνικά τρόφιμα και ποτά αλλά και βιβλία ελληνικής μαγειρικής ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, προβάλλεται ιδιαίτερα ο πολυβραβευμένος ομογενής σεφ Γιώργος Καλομπάρης.

Πηγή: AUGreekreporter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης