Βρήκαν πετρέλαιο στο κόλπο της Μερσίνας;

Υπάρχουν κάποια δεδομένα που βρέθηκαν κατά τις σεισμικές έρευνες που έγιναν στην περιορισμένη περιοχή μεταξύ της Μερσίνας και της Κύπρου και οι σχετικές μελέτες συνεχίζονται, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.

Αναφερόμενος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την Τουρκία στα κατεχόμενα, είπε ότι αν υπάρξει αίτημα από την Κυπριακή Δημοκρατία “δημιουργούμε μία δομή με την οποία μπορούμε ν' ανταποκριθούμε ακόμη και σε αίτημα της Νότιας Κύπρου”, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Γιλντίζ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων.

Ως προς τις “σεισμικές έρευνες”, είπε ότι αυτές “πραγματοποιούνται σε μια έκταση 288 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων”. Ως προς τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι “αν ο ιδιωτικός τομέας κατασκευάσει τον υποθαλάσσιο αγωγό, τότε η ενέργεια που θα παράγεται στην Τουρκία θα μεταφέρεται στα κατεχόμενα. Αν όχι, τότε ο ιδιωτικός τομέας στο κατοχικό καθεστώς θα κατασκευάσει ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός της χώρας Σαάντ Χαρίρι, που έφθασε χθες στην Κύπρο, συζήτησαν για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης(ΑΟΖ) και ο Λιβάνιος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος της χώρας του είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η νομοθεσία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Κύπρο.


Πηγή: Sigma Live

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης