«Η Αργεντινή χρεοκόπησε με τα ίδια μέτρα που παίρνετε εσείς σήμερα»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα ίδια είχε εφαρμόσει και ο ίδιος το 2001 στη χώρα του, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει!

«Άλλο πράγμα είναι η περικοπή των εξόδων που κάνει το κράτος και άλλο η επιβολή λιτότητας στους φτωχούς. Εγώ δεν προτείνω επιβολή λιτότητας στους φτωχούς. Ούτε μπορώ να πω ότι αν αυξηθούν οι φόροι αυτό θα χρησιμεύσει. Η αύξηση των φόρων πολλές φορές μειώνει δραστικά την οικονομική δραστηριότητα. Επίσης μπορώ να σας διηγηθώ την εμπειρία μου γιατί το 2000 ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής μου εφάρμοσε το μέτρο της αύξησης των φόρων, που είχε συνέπειες αντίθετες από αυτές που εμείς επιθυμούσαμε.

Χρησίμευσε στο να μειώσουμε το έλλειμμα αλλά επίσης προκάλεσε ύφεση. Λίγο αργότερα η χώρα μας χρεοκόπησε. Τα μέτρα που εσείς παίρνετε σήμερα εμείς τα πήραμε το 2001 και η Αργεντινή χρεοκόπησε. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν αποφασίζουμε να αυξήσουμε τους φόρους. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να εξετάσει σωστά και να δει ποιος είναι ο σωστός δρόμος για την οικονομική της ανάκαμψη», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ντε Λα Ρούα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Πηγή: http://www.tempo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ