Τζούλια Γκίλαρντ: ... καλεί Γιώργο στην Αυστραλία

Η Γκίλαρντ κάλεσε τον Παπανδρέου στην Αυστραλία

H νέα Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να επισκεφθεί επίσημα την Αυστραλία.

Σε δηλώσεις της προς τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η κα Γκίλαρντ εξέφρασε την μεγάλη της χαρά για την πρώτη της συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης-Ασίας και υπογράμμισε τη βούλησή της να υπάρξει βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. “Υπάρχουν πολλά περιθώρια”, επισήμανε η κα Γκίλαρντ.

“Προσκάλεσα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Αυστραλία, όπου ζουν 600.000 Έλληνες. Στη Μελβούρνη, από όπου προέρχομαι, ζουν πολυάριθμοι Έλληνες και είμαι βέβαιη πως θα επιφυλάξουν ενθουσιώδη υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό”, σημείωσε η κα Γκίλαρντ. Εκτίμησε δε πως η Αυστραλία μπορεί να συμβάλλει σε πολλούς τομείς στην Ελλάδα, με την τεχνογνωσία της. Η προηγούμενη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Αυστραλία έγινε το 2007, με τον Κώστα Καραμανλή.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός, μιλώντας για τις επαφές της στις Βρυξέλλες, είπε ότι διαπίστωσε μια “αγωνία” για την ευρωπαϊκή οικονομία και την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι ξένοι ηγέτες έκαναν θετικά σχόλια για την αυστραλιανή οικονομία. Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων της Αυστραλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης