Ενα ογκολογικό νοσοκομείο γεμάτο «Ελπίδα». Αύριο τα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ελπίδα» σε εκατοντάδες παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες και τις οικογένειές τους γεννά το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων που παραδίδεται αύριο, Πέμπτη, από τον Συλλόγο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» στην ελληνική πολιτεία, οκτώ χρόνια μετά η θεμελίωσή του.

Στα αυριανή τελετή, τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

«Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ευρώπη που τοποθετεί τη χώρα μας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου διεθνώς» ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κατά την παρουσίαση του Ογκολογικού  Νοσοκομείου Παίδων το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η μετεγκατάσταση των ογκολογικών κλινικών, δηλαδή της Α’  παιδιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, του Π&Α Κυριακού κ.ά. θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε ο διοικητής του Παίδων «Αγία Σοφία» κ.  Μανώλης Παπασάββαςμ στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης.

Το νέο νοσοκομείο, που ονομάστηκε «Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ», βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία». Εκτείνεται σε περίπου 15.000 τ.μ. και είναι χτισμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εγκαταστάσεων, αντισεισμικότητας και ασφάλειας. Αποτελείται από πέντε κτίρια και η δυναμικότητά του είναι 138 κλίνες. Συνδέεται με αερογέφυρα με το «Αγία Σοφία», όπου και θα ανήκει λειτουργικά και ενώ θα  στελεχωθεί από τους έμπειρους γιατρούς και των δύο Νοσοκομείων Παίδων.

Στους χώρους του λειτουργούν τρεις ογκολογικές – αιματολογικές μονάδες με 87 κλίνες, τρεις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας ογκολογικών – αιματολογικών τμημάτων με 24 κλίνες, μία μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών με 5 κλίνες, ιατρείο πόνου με 3 κλίνες, και νοσηλευτική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών που διαθέτει 18 κλίνες.


Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ online

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης