Ενθουσιασμός στη Τουρκία...

Με ρεπορτάζ γεμάτα ενθουσιασμό κάλυψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την δεύτερη, μέσα σε πέντε μήνες επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, αυτήν την φορά με αφορμή την Μεσογειακή Σύνοδο για το Περιβάλλον.

Από τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων προκύπτει πως με τον Έλληνα ομόλογό του συζήτησαν όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι δυο ηγέτες ήσαν φειδωλοί στις δηλώσεις τους , αλλά ο ενθουσιασμός και η βεβαιότητα για την επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας , των Τούρκων δημοσιογράφων, μέχρι τέλος του έτους προκαλούν ανησυχητικά ερωτηματικά.

Ο κ. Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει για το… περιβάλλον συνοδευόμενος από 50μελή ομάδα συνεργατών. Εκτός από τον υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου, που είναι και ο επικεφαλής των διερευνητικών επαφών , τον συνόδευε όλη η ομάδα του υπουργείου που ασχολείται με τα θέματα Αιγαίου και Μειονοτήτων. Δηλαδή ένας τεράστιος αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων που γνωρίζουν και χειρίζονται αυτά τα σημαντικά θέματα. Αναρωτιόμαστε , πράγματι πόσοι υπηρεσιακοί παράγοντες ασχολούνται με αυτά τα θέματα στην Ελλάδα; Η απάντηση πιθανότατα είναι ο υπουργός και οι σύμβουλοι του……

Η αίσθηση που έχει κανείς από την επίσκεψη αυτή, όπως άλλωστε και από όλες τις προηγούμενες, είναι ότι η Τουρκία μόνιμα διεκδικεί και η Ελλάδα μόνιμα υποχωρεί και δίνει. Παρά τα ωραία και κολακευτικά λόγια η Άγκυρα δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις της. Δεν προτίθεται να άρει το casus belli, ούτε να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της για τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη. Δεν θα σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις βόλτες των πολεμικών σκαφών της στο Σούνιο. Προτείνει να ανατεθεί ο έλεγχος του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, όπου διοικητής είναι Τούρκος στρατηγός! Ασφαλώς θα συνεχίσει τις «σεισμικές» έρευνες και θα διεκδικεί όχι μόνο τα Ίμια και το Αγαθονήσι, αλλά και μεγαλύτερα νησιά, όπου υποστηρίζει πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα», την οποία πρέπει να προστατεύσει, «όπως έκανε και στην Κύπρο»!

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα "Ελεύθερη Ζώνη"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ