Εγκαινιάσθηκε το μουσείο που είναι ένα ταξίδι στην ιστορία... ‎


















 Χτες το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας, από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Σύσσωμη η πολιτική τοπική ηγεσία καθώς και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες παρευρίσκονταν εκεί, καθώς και πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να καλύψουν το γεγονός. Στην είσοδο  στεκόταν μια ομάδα ανθρώπων με πανό οι οποίοι είχαν δουλέψει στο μουσείο με σύμβαση, όπου διαμαρτύρονταν με διάφορα συνθήματα για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους. Η εκδήλωση ήταν μικρή και λιτή όπως την είχε ζητήσει ο Υπουργός.

«Το μουσείο που εγκαινιάσαμε, είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Άρτας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται πλέον στην πόλη και τον κόσμο της Άρτας. Είναι ευχής έργο αυτό το μουσείο να αγκαλιαστεί, ώστε να καταφέρει να γίνει πηγή πλούτου σε όλη την περιοχή». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά τα εγκαίνια χθες στην Άρτα του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης. Προηγουμένως ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε τον Βυζαντινό Ναό της Παρηγορίτισσας και ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του όπου και ενημερώθηκε και για τα έργα συντήρησης που γίνονται. Στη συνέχεια επισκέφθηκε σε διπλανό χώρο, ένα μικρό Μουσείο όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται εκεί και η Άγια Τράπεζα της Παρηγορίτισσας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε γι’ αυτό το σκοπό, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου του Γ΄ ΚΠΣ.Καλύπτει έκταση 1775 τ.μ για τους εκθεσιακούς και άλλους χώρους. Σχετική ανάρτηση για την όλη υποδομή και τα εκθέματα υπάρχει σ' αυτό το μπλοκ που αναρτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης