ΝΟΜΠΕΛ, σε Κύπριο το Οικονομίας

Χθες ο καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης βραβεύτηκε μαζί με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν με το Νόμπελ Οικονομίας 2010. Το Νόμπελ τους απονεμήθηκε για μια μέθοδο ανάλυσης των αγορών, σύμφωνα με την Επιτροπή Απονομής των βραβείων.

Μεγαλύτερη τιμή δεν μπορεί να υπάρξει για έναν επιστήμονα από το Βραβείο Νόμπελ. Και φυσικά η τιμή αντανακλάται και στην πατρίδα του επιστήμονα. Ο ίδιος ο καθηγητής Πισσαρίδης, μιλώντας χθες στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξέφρασε έκπληξη, χαρά και γενική ικανοποίηση για το βραβείο.

«Το βραβείο είναι τόσο μεγάλο που δεν το πιστεύεις ότι θα το πάρεις, ακόμα και όταν το έχεις πάρει», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι διπλά ευτυχισμένος για τη χαρά που πρόσφερε στους Κυπρίους και όλους τους Έλληνες.
«Η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας στο Χριστόφορο Πισσαρίδη αποτελεί παγκόσμια αναγνώριση», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ενώ ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής δήλωσε ότι με το Βραβείο Νόμπελ ο καθηγητής Πισσαρίδης ανήκει πλέον στους κορυφαίους οικονομολόγους του αιώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης