Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας

Σε μία νέα εποχή για την ελληνοκινεζική συνεργασία, με έμφαση στις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας προσβλέπει η κυβέρνηση με τις 11 συμφωνίες που υπογράφονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Κινέζου ομολόγου του Ουέν Τζιαμπάο.
Οι συμφωνίες αφορούν τον εμπορικό, ναυτιλιακό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα. Δύο απ' αυτές ειναι διακρατικές και ήδη υπεγράφησαν από τον υπουργό Μ.Χρυσοχοΐδη, στον τομέα εμπορίου και από τον Παυλο Γερουλάνο, σχετικά με τις πολιστικές ανταλλαγές.
"Είμαι πεπεισμένος ότι με την επίσκεψή μου στην Ελλάδα οι διμερείς μας σχέσεις και οι συνεργασίες σε όλους τους τομείς θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο" δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ουέν Τζιαμπάο, που βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία της χώρας του.
Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, ενώ στο σύνολό τους θα υπογραφούν περισσότερες από δέκα συμφωνίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον εμπορικό, ναυτιλιακό, τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.
Οι δύο πρωθυπουργοί αμέσως μετά τις κοινές τους δηλώσεις, αναμένεται να μεταβούν στις εγκαταστάσεις της κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας COSCO στον Πειραιά.
Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του στο μουσείο της Ακρόπολης, ενώ αύριο ο Κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και θα μιλήσει στο κοινοβούλιο, θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 24 χρόνια. Η Αθήνα προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη λόγω της δύσκολης συγκυρίας τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία.
 
Αντιδρούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοκινεζικά σχέδια
 
"Οι επενδύσεις και τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες", σχoλίασε το KKE, με αφορμή την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στυη χώρα μας. "Στο όνομα της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων δεν είναι δυνατόν να παραδοθεί η χώρα μας στο έλεος των πλέον κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων, ανεξαρτήτως προέλευσης", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Enet- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης