380 χιλιάδες έποικοι στα κατεχόμενα !!!

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

 

Αυξάνονται και πληθύνονται οι έποικοι στα κατεχόμενα. Και αυτό ελέχθη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον γ.γ. του τ/κ κόμματος "Νέα Κύπρος", Κουράτ Καραντλί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Κούλλη Μαυρονικόλα και τη Σοσιαλιστική Ομάδα.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Καραντλί και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σουλτς, του οποίου η άποψη είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επί του θέματος του κανονισμού για το "απευθείας εμπόριο", ένα ζήτημα που θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 18 του μήνα.

Έγκλημα πολέμου 
 
Ο κ. Καραντλί επισήμανε στην ομιλία του ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι περί τις 500.000 και ότι οι 120.000 μόνο είναι, κατά την εκτίμηση των στοιχείων που έχει στα χέρια του, Τ/κ. Οι υπόλοιποι είναι Τούρκοι πολίτες, περί τις 380 χιλιάδες, δηλαδή, έποικοι. Πρόσθεσε δε, ότι μέσα σε ένα χρόνο οι λεγόμενες "τ/κ Αρχές" έχουν δώσει "ιθαγένεια" σε πέραν των χιλίων προσώπων. Πάντως, η θέση του κ. Καραντλί επί του θέματος ήταν σαφής. Είπε ότι, με βάση τη συνθήκη της Γενεύης, η μεταφορά πληθυσμού σε κατεχόμενη περιοχή είναι έγκλημα πολέμου.

Για το θέμα του πληθυσμού και δη των εποίκων, που κατακλύζουν το ψευδοκράτος, επικαλέστηκε δηλώσεις του αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Σεμίλ Σισέκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει εάν ο πληθυσμός των κατεχομένων είναι 270 χιλιάδες, 300 χιλιάδες ή 1 εκατομμύριο! Το 1974, είπε ο κ. Καραντλί, οι Τ/κ ήταν 118 χιλιάδες. Από τα στοιχεία του ψευδοκράτους προκύπτει ότι από αυτούς 45 χιλιάδες έφυγαν από τα κατεχόμενα και δεν επέστρεψαν, ενώ με βάση τα στοιχεία της τουρκικής Κυβέρνησης, οι Τούρκοι πολίτες που ήρθαν από το '74 ώς το 2004 στην Κύπρο ήταν 166.281.

Η τουρκική πρεσβεία 
 
Από διάφορα άλλα στοιχεία στα κατεχόμενα, όπως ο αριθμός κατανάλωσης ψωμιού ημερησίως, οι συσκευές σταθερών τηλεφώνων και άλλα, ακόμη και μετρήσεις ή απογραφές όπως αυτή του 2006, αποδεικνύεται ότι τα στοιχεία της τουρκικής Κυβέρνησης δεν είναι ακριβή και προφανώς επιχειρούν να κρύψουν το πρόβλημα των εποίκων. Σύμφωνα με τον κ. Καραντλί, η τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα προτρέπει τους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στα κατεχόμενα με μακρά άδεια παραμονής λόγω του ότι εργάζονται, να φέρνουν τις οικογένειές τους και να μη φεύγουν από το νησί!

Πηγή: Sigma Live

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης