Το 3ο Λύκειο Άρτας φιλοξενεί σήμερα μέσω Comenius







Στα πλαίσια των ανταλλαγών του προγράμματος Comenius, που αφορά συμπράξεις σχολικών ιδρυμάτων, το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει στην πόλη μας για τρεις μέρες και συγκεκριμένα από 4-6 Οκτωβρίου, 28 καθηγητές  και 27 μαθητές από τα σχολεία της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας  και της  Ρουμανίας.

Το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας από τον Σεπτέμβριο του 2009 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius μαζί με επτά άλλα σχολεία από πέντε χώρες. Το πρόγραμμα έχει ως θέμα εργασίας «Η γυναίκα στο χθες, στο σήμερα στο αύριο, εδώ και αλλού, στην παράδοση και τη σύγχρονη ζωή». Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους θα φιλοξενηθούν από μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Καθημερινά θα γίνονται στο χώρο του σχολείου εργασίες  σχετικές με το θέμα του προγράμματος. Επιπλέον την πρώτη μέρα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα μνημεία της πόλης μας  και τις φυσικές της ομορφιές. Τη δεύτερη μέρα θα επισκεφθούν τη Νικόπολη, το Νεκρομαντείο και την πόλη της Πάργας. Την τελευταία μέρα θα επισκεφθούν το θέατρο της Δωδώνης και αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων. Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει  αποχαιρετιστήριο γεύμα με χορούς και η προσφορά σε όλους τους φιλοξενούμενους τοπικών προϊόντων ως δώρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης