Βροχοπτώσεις: Τον Οκτώβριο θα σπάσουν το "φράγμα" των 200 χιλιοστών

Αρκετά πάνω από τον μέσο όρο κυμαίνονται οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι ποσότητες βροχής που καταγράφονται τους δύο παραπάνω μήνες ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο.

Ο μέσος όρος κυμαίνεται στα 120 χιλιοστά, όμως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 180 χιλιοστά, εκ των οποίων τα 80 χιλιοστά σημειώθηκαν σε μία μόνο μέρα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τα ποσοστά βροχής ίσως ξεπεράσουν και το «φράγμα» των 200 χιλιοστών.

«Οι βροχές μας θέτουν σε επιπλέον εγρήγορση» τόνισε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου. «Εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει μεγάλη αντιπλημμυρική παρέμβαση στον ποταμό Λούρο και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις στον Αχέροντα αλλά και στο ρέμα του Καρυδά» ανέφερε ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζοντας ότι παρότι οι πιστώσεις είναι περιορισμένες τα έργα που έχουν δρομολογηθεί θα ολοκληρωθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού.

Κάντε "κλικ" πάνω στη φώτο

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης