10, 11, 15 και 16 Νοεμβρίου η Δίκη για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή που συγκλόνησε την Κύπρο

Αρνήθηκαν ενοχή στις τρεις κατηγορίες για συνωμοσία και το φόνο εκ προμελέτης στις 11 Ιανουαρίου 2010, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Άντη Χατζηκωστή, οι τέσσερις κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης, Έλλη Κρασοπούλη-Σκορδέλλη και Γρηγόρης Ξενοφώντος.

Το κατηγορητήριο απήγγειλε εκ μέρους της Εισαγγελίας η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας Έλενα Κλεόπα.

Η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας άρχισε από την αρχή, και όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα θεωρούνται ως μη γενόμενα, αφού το Κακουργιοδικείο, στις 23 Αυγούστου, είχε αποδεχθεί αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος έκρινε πως η σύλληψη και έκδοση του Γρηγόρη Ξενοφώντος από τις Μολδαβικές Αρχές δικαιολογεί την αναστολή ποινικής δίωξης των τριών πρώτων κατηγορουμένων και την καταχώρηση νέου κατηγορητηρίου με την προσθήκη και του Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Οι κατηγορίες από οκτώ που ήταν, μετατράπηκαν σε τρεις και αφορούν οι δυο συνωμοσία και η μία φόνο εκ προμελέτης. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν και τις τρεις κατηγορίες, ενώ ο Γρηγόρης Ξενοφώντος δύο κατηγορίες.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Έλλη (Έλενα) Κρασοπούλη-Σκορδέλλη κατηγορούνται για συνωμοσία για φόνο και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με το Θεοφάνη Χατζηγεωργίου (ο οποίος μπήκε στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων), για να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Στους Ανδρέα Γρηγορίου, Αναστάσιο Κρασοπούλη, Έλλη (Έλενα) Κρασοπούλη-Σκορδέλλη και Γρηγόρη Ξενοφώντος απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο και για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με την κατηγορία αυτή, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαζί με το Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, στην Έγκωμη, επέφεραν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη, δηλαδή με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

Δεν παραδέχθηκαν

Μετά την απαγγελία των τριών κατηγοριών από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Έλενα Κλεόπα εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής και την άρνηση των κατηγορουμένων να αποδεχθούν ενοχή, οι δικαστές όρισαν να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στις 9 Νοεμβρίου στις 8.30 το πρωί, για να κατατεθούν τα παραδεκτά γεγονότα, να οριστεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να γίνουν παραδεκτές μαρτυρίες.

Ορίστηκαν επίσης για τη συνέχιση της δίκης και οι ημερομηνίες 10 και 11, 15 και 16 Νοεμβρίου.

Πηγή: Sigma Live

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ